Øl med kaffe og skummet mælk.

Meget kaffe enda.

Vores vildeste eksperiment i 2017 er at forsøge at brygge en øl, der kan være ølentusiastens valg, når andre får sig en god kop mocca. Ikke sort som de helt store stouts. Ikke skarp som det lille espressoshot. Bare herlig at drikke ved enhver lejlighed, lidt ligesom en cappuccino. Velskænket i et glas ligner den endda en italiensk café longo med crema skum og det hele.

Aromaen efterlader ingen tvivl, her er der kaffe. Når du sipper til øllen oplever du en kompleks men letløbende brown stout, hvor afdæmpet bitterhed, underliggende sødme og velintegreret kaffesmag går hånd i hånd. Oplevelsen varierer alt efter serveringstemperatur, så du må nok arbejde lidt med at finde din helt egen dybde.

Hver eneste ingrediens er udvalgt med henblik på optimalt at supplere hovedingrediensen: kvalitetsespresso fra Brasilien, Columbia og Sumatra, ristet i Danmark mindre end en uge før brygdagen og kværnet umiddelbart før brygningen.

Som den sidste detalje for at nærme sig cappuccinoen er der tilsat et skud mælkesukker.

Alt i alt er denne øl ikke mindre delikat end god øl og god kaffe hver for sig.

Ingredienser:
Vand, bygmalt (matis otter, havre, cafe), ristet byg, kaffe, laktose, humle (perle, cascade) og overgær.

  • Alkohol: 8,0%

  • OG: 1,086

  • FG: 1,026

  • Farve: 70 EBC

  • Bitterhed: 70 IBU

     

    Madtips

    Her er flere muligheder end man skulle tro, specielt i dessertafdelingen.
    Reducér en flaske til en halv deciliter sirup og brug den fx i tiramisu.
    Fantastisk til øl-is.
    Prøv den også ved stuetemperatur med en kugle vaniljeis.

Læs om øllet på bryggeriets hjemmeside.